Workshops

In de afgelopen jaren heb ik mijn theoretische en praktische kennis over film, games en media-productie toegepast in verschillende workshops voor scholieren en jongeren. Vanuit mijn zelfstandige onderneming Willem Without A Crew produceer ik niet alleen video's maar deel ik graag met groepen mijn kennis en ervaring.

Ik beantwoord vragen als:

  • Hoe maak je nou een goede video die een kijker bij blijft?
  • Wat zijn simpele technieken die je toe kan passen tijdens het productieproces om in korte tijd een leuk en kwalitatief goed eindproduct neer te zetten?
  • Hoe passen media-makers beeldtaal toe om een boodschap over te brengen?

Media-educatie is ontzettend belangrijk voor jongeren om te leren vanaf een jonge leeftijd. Dagelijks zien zij duizenden foto's, video's en beelden voorbij komen. Het is belangrijk om te weten hoe media wordt gemaakt en met welk doel. Niet alleen om zo meer te kunnen genieten van media, maar ook om te weten welke technieken makers toepassen om kijkers te sturen in hun gedrag en denken.

Dus, hoe leer je dat dan?

Mijn workshops richt ik volledig in op de wensen van de docent, school, opleiding of klant. Dit kan bestaan uit een theoretische workshop over beeldtaal en genres. Wat voor technieken passen filmmakers in de praktijk toe om kijkers te sturen in hun denken? Aan de hand van voorbeelden van klassiekers en moderne meesterwerken zijn de workshops bedoeld om samen met de groep ideeën uit te wisselen over wat je het beste kan doen bij de productie van je eigen film of video.

Ook zijn er praktische workshops mogelijk, waarbij aan de hand van praktische voorbeelden de groep wordt uitgedaagd om binnen de workshop zelf een korte film te produceren van 1-minuut, 30 seconden of 5 seconden. Met een snelle toelichting is het vooral de bedoeling dat de deelnemers zelfstandig en praktisch te werk gaan. Er is hier ook de mogelijkheid voor een cursus video-montage in overleg en afhankelijk van de beschikbaarheid van montage-apparatuur als computers en editing-software.

Geïnteresseerd in een media-workshop op maat?